Över 100 löpare står redo för att springa Skälbyloppet. Foto: Ove Lernå
Foto: Ove Lernå

Länssuccé när Skälbyloppet gick av stapeln

Alice Petersson "En bra uppladdning inför friidrottsäsongen"
1:36 min

Skälbyloppet inledde löpsäsongen under lördagen. Det blev länssuccé på 8 km, där Alice Petersson från Kalmar vann damklassen efter 30 minuter och 55 sekunder och Mikael Bäcklund från Högsby vann på herrsidan efter 26 minuter och 59 sekunder. 

Skälbyloppet brukar vara startskottet för löparsäsongen och så blev det även i år. Under lördagen sprang löpare från södra Sverige runt om i Skälby. I distanserna 8 kilometern blev det länssuccé när Mikael Bäcklund från Högsby IF vann efter 26 minuter och 59 sekunder. På andra plats kom Kenny Meijer från Ryssbergets IK och tätt efter Oliver Wykman från Högsby. 

I damklassen blev det Alice Petersson från Kalmar som drog det längsta strået när hon vann loppet efter 30 minuter och 55 sekunder. Alice som inte hade sprungit på två veckor var nöjd med tävlingen och såg Skälbyloppet som en bra uppladdning inför friidrottssäsongen. 

Mitt mål var att klara alla 8 kilometer och sen att det gick så bra var bara en bonus. Detta är en bra uppladdning inför friidrottssäongen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".