Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: Antonsson bakom blytung vändning av Kalmar FF

P4 Kalmars KFF-krönikör Magnus Krusell hyllar Marcus Antonsson, men kritiserar försvarsspelet efter segern med 3-2 mot Örebro.

Mönstret håller i sig - i två avseenden. Det tråkiga först.

Kalmar FF spelar emellanåt ganska bra fotboll och skapar chanser som borde ge utdelning. Mitt i anstormningen uppstår plötsligt en situation som istället gör att det rasslar till i nätet i det egna målet. Laget hamnar i underläge, rytmen störs och laget får försöka kämpa sig in i matchen igen.

I match efter match ställer Kalmar FF till det för sig i onödan.

Som tur är syns även ett annat mönster i årets Kalmar FF och det är det roliga. Marcus Antonsson producerar mål på löpande band. Två stycken ikväll (dessutom ett på Diouf) och KFF kunde därmed vända dubbla underlägen till en mycket efterlängtad och viktig trepoängare, 3-2.

Kalmar FF ska inte behöva slåss i botten av årets allsvenska. Den stora skillnaden jämfört med de två senaste säsongerna är att laget agerar mer som en helhet och att det finns en egen identitet i spelet, i synnerhet offensivt.

För att Kalmar FF ska börja klättra i tabellen krävs emellertid att man täpper till läckaget bakåt. I varje match är det bjudmål som ställer till det. Mål som inte ska behöva komma på den här nivån.

Vid Örebros första mål handlar det självklart väldigt mycket om att Astrit Ajdarevic slår en helt makalös passning, som inte många klarar av. Likväl är det uppenbart att framförallt Emin Nouri och i viss mån även Ole Söderberg tajmar sina ageranden galet och låter Daniel Gustavsson göra mål tämligen ostört.

Just Nouri har på sistone tenderat att se lite vimsig ut och är tidvis en säkerhetsrisk. Vid Örebros andra mål undrar jag vad Nouri tänkte när han nickrensade bollen inåt i planen rakt till Örebros Maik Sema. Ett misstag av pojklagsklass.

Annars var det glädjande att se Jonathan Ring tillbaka i laget. Hans aviga spelstil öppnar ytor för omgivningen.

Till sist. KFF-spelarna, publiken och framförallt tränare Peter Swärdh rasade mot en utebliven KFF-straff i slutet av första halvlek. Swärdh blev till och med uppvisad på läktaren efter ett ordval som inte bör citeras. I sak är vi dock helt överens; självklart borde domare Strömbergsson ha större förståelse för spelet och blåst straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".