Flygplan. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Flyglinjen mellan Kalmar och Berlin läggs ner

Flygplatsen tittar nu på andra lösningar på flyg ut i Europa
0:48 min

Bara två år efter starten, så läggs nu flyglinjen mellan Kalmar och Berlin ner. Den sista resan till den tyska huvudstaden går den 26 juni.

I och med detta har alltså ännu en satsning på reguljärflyg från Kalmar ut i Europa visat sig inte kunna hålla i längden.

Bara något år efter att Barcelonalinjen lades ner, så försvinner nu Berlin-linjen. Sista turen går den 26 juni, det vill säga i midsommarhelgen.

Anledningen den här gången, enligt flygplatschefen Ronny Lindberg, är att flygbolaget har bättre användning för planen på andra linjer:

– Det beror ju i första hand på att produktionen passar inte in i den flygsatsningen som Sparrow Aviation gör i Sverige. 

– Vi är en liten bricka i ett stort spel hela tiden. Ta Barcelonasatsningen till exempel, om jag ska kommentera det, det var ju Ryanairs beslut att flytta väck från små regionala flygplatser, fortsätter Ronny Lindberg.

Trots bakslaget, som det kanske ändå får kallas, jobbar Kalmar Öland Airport nu vidare på att kunna erbjuda reguljärflyg ut i Europa.

– Det är för att regionen ska ha en möjlighet att fortsätta utvecklas, säger Ronny Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".