Magnus Krusell
Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: Detta duger inte, Kalmar FF!

P4 Kalmars KFF-krönikör Magnus Krusell är mycket kritisk efter förlustmatchen (0-1) borta mot Östersund. Han saknar bland annat en ledartyp med karaktär bland alla blyga spelare.

Varför frångå en tradition? Släng in en boll i egen bur och se till att hamna i underläge så tidigt som möjligt. Borta mot Östersund dröjde det inte längre än sju minuter för Kalmar FF att ställa till det för sig.

Bedrövlig markering och oerhört tafatt uppträdande av KFF i eget straffområde gjorde att Östersunds Mukiibi kunde nicka in det mål som avgjorde denna match.

Hur en nick från ganska långt håll i princip kan gå rakt igenom tre KFF-spelare på mållinjen kan man undra? Någon i trion Larsson, Biskupovic och Söderberg måste kunna rensa bort bolluslingen!

Det är överlag det resoluta i agerandet som saknas. Kalmar FF skulle, enligt assisterande tränaren Henrik Rydström, gå in och visa karaktär och identitet. KFF skulle visa vad man kan och inte be om ursäkt. Effekten blev den rakt motsatta. Ängsligt och stora spelavstånd i defensiven, mängder av tekniska misstag och missförstånd i offensiven.

Var fanns duellspelet, pressen och löpningarna?

Kalmar FF är i skriande behov av minst en kraftfull ledartyp med karaktär, som kan anföra gruppens alla fjäderlätta, bollkära och alldeles för blyga spelare. Bristen blir särkskilt uppenbar när ingen med efternamnet Elm finns på planen.

I den här matchen var Rasmus och Viktor sjuka, medan David (vad jag förstår) ägnade sig åt familjeliv.

En viss uppryckning i andra halvlek blev det för KFF och något som möjligen kan likna forcering för slutet. Med lite medflyt kunde det möjligen ha blivit en poäng.

Slutintrycket är ändå helt krasst underkänt. Detta duger inte, Kalmar FF!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".