Pixlig grafik som visar en Hammarby-klack.
Foto: Wilson Creative/Skärmdump

Kalmar FF eldar på inför "derbyt" med nytt Hammarbyhån

Har du, som Hammarbytränare Nanne Bergstrand, tröttnat på bengalerna på de allsvenska läktarna? Nu kan du avreagera dig i ett nytt spel som Kalmar FF har släppt.

Inför det allsvenska mötet med Hammarby har Kalmar FF tillsammans med sin reklambyrå släppt ett spel för ett elda på intresset inför matchen.

– Det är en kamratlig blinkning inför matchen, för att bygga upp lite extra intresse, säger Kalmars klubbchef Svante Samuelsson till P4 Kalmar.

Det finns en historik av små hån riktade mot Hammarby, sedan det grönvita laget plockat både tränare, ledare och spelare från Kalmar de senaste åren. Bland annat har KFF och reklambyrån lanserat en fiktiv "KFF Outlet" på nätet, en webbshop riktad till Hammarby och supportrar som vill fynda saker från Kalmar FF. Matcherna mellan lagen har från Kalmar-håll också kallats för "derbyn", som en anspelning på det Smålandsförflutna som flera inom Hammarby alltså har.

Är Hammarby er nya rival nu när Öster inte är kvar i allsvenskan?

– Det har varit lite kul inramning till matcherna mot Hammarby, det är en härlig förening med ett stort supporterstöd. Det blir ofta bra matcher med bra intensitet och det är kul att bygga upp lite extra inför matchen.

Bakgrunden till det nya spelet är de bengaler som tänts på de allsvenska läktarna, samt det missnöje som Hammarbys tränare Nanne Bergstrand visat mot dem. I beskrivningen står det att "Bajenfansen är övertända" och du som spelare ska hjälpa till att återställa ordningen på läktaren genom att släcka de bengaler som tänds.

Är ni oroliga för att det blir mycket bengaler vid matchen?

– Nej, vi har bra erfarenheter av Hammarbys supportrar, de brukar vara duktiga på att skapa bra inramning, säger Samuelsson, som hoppas på drygt 2 000 bortafans till matchen.

Har du själv testat spelet?

– Ja, jag provade en gång faktiskt. Jag var ganska medioker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".