Klubbmärken Kalmar FF och Hammarby.
Fotboll

Fysiskt spel ska få Kalmar FF att vinna mot Hammarby

Peter Swärdh: "Ska skapa ytor"
3:34 min

Kalmar FF ska möta Hammarbys högre fysik med tempostarkt spel och hoppas få fördel av att matchen spelas på ett annat underlag än där motståndarna tagit sina poäng.

– Vi var väldigt besvikna över insatsen senast mot Östersund men det har vi lagt bakom oss säger KFF:s tränare Peter Swärdh.

Han är själv tillbaka på bänken efter att ha varit avstängd senast och gläds åt att både Viktor Agardius och Marcus Antosson som haft skadeproblem ser ut kunna spela från start på lördag.

– Det är bara Papa Diouf och Muktar Ahmed som saknas på grund av skador samt Rasmus Elm som är sjuk.

Peter Swärdh förväntar sig en jämn mot mot Hammarby och att hans lag ska ta hand om initiativet i matchen.

– Hammarby har en ganska stor fysisk kapacitet som vi ska hantera med bra rörelse och bolltempo samtdigt som vi ska ta kampen i båda straffområdena.

Hammarby har tagit sina nio poäng på det snabba konstgräset hemma i Stockholm men nu väntar saftigt naturgräs i Kalmar. Gräset på GFA ska inte vara längre eller långsammare än vanligt.

– Vi ska spela med våra normala förutsättningar och se till att skapa ytor.

Att det väntas över 10 000 åskådare och matchen lanserats som derby och årets match ser inte Peter Swärdh som någon risk för övertändning:

– Det är klart att möta Hammarby med flera tidigare spelare och tränare från Kalmar så ska vi vända det till något positivt för oss.

Hur Kalmars startelva ser ut vill inte Peter Swärdh säga men Viktor Elm användes som mittback på sista träningen och brorsan David såg vass ut på avslutningsövningarna. Klart är att Peter Swärdh själv börjar på bänken vilket han ser fram emot.

Matchen startar lördag 16.00 och sänds i sin helhet här och i appen sverigesradio play eller som en del av Sportextra i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".