IFK Kalmar med första förlusten på Gröndal på över två år.
IFK Kalmar med första förlusten på Gröndal på över två år. Foto: Viola Lindberg/Sveriges Radio.

IFK Kalmars fina hemmasvit bruten

Elsa Karlsson,IFK Kalmar:"Vi gör det på ett lite oansvarigt sätt"
1:15 min

IFK Kalmar tog emot serieledarna Limhamn Bunkeflo i Elitettan. Det var en tuff match där Limhamn Bunkeflo drog längsta strået och vann matchen med 3-0. 

Första halvlek gick i ett högt tempo. Kalmar som inte hade förlorat på Gröndal sedan hösten 2013 ville fortsätta den fina sviten. Men serieledarna Limhamn Bunkeflo ville plocka mer än en poäng. Malmölaget var på hugget och hade ett par fina chanser, bland annat en chans när Kalmars målvakt Lovisa Johansson hamnade lite ur läge och släppte några farliga returer. Kalmar hade svårt att skapa några direkta chanser och deras farligaste chans var en nick från Amanda Fredriksson som hamnade rakt i famnen på Josephine Frigge, målvakt i Limhamn Bunkeflo. 

Även i andra halvlek hade Kalmar svårt att skapa lägen och Kalmarspelaren Elsa Karlsson var inte nöjd med andra halvlek. 

Idag brister det lite i det taktiska och det är väl det som vi blir straffade på. 

Limhamn Bunkeflo utnyttjade Kalmars taktiska brister och på mindre än tio minuter hade de gjort 3-0. Alla målen kom genom Michaela Johnsson. Matchen slutade 3-0 och därmed är Kalmars fina hemmasvit bruten men Elsa Karlsson var ändå optimistisk. 

Sviten är väl inte så mycket som vi bryr oss om att den bryts utan det är bara att ta nya tag och starta en ny svit. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".