Lantbrukaren Hanna Karlsson.
Lantbrukaren Hanna Karlsson. Foto: Privat

Efterlängtat regn gör att bönderna kan andas ut

"Nu sover jag gott igen"
2:01 min

Hanna Karlsson driver lantbruk på norra Öland och är oerhört lättad över det regn som kommit de senaste dagarna.

Hanna Karlsson driver ett jordbruk i Dödevi på norra Öland säger till P4 Kalmar att det har varit en tid med oro för hur hon skulle klara bland annat den första viktiga skörden:

– Den första skörden som vi kör här i maj-juni är så oerhört viktig, det är den skörd som innehåller mest näring och lägger grunden för hela året.

I sin blogg Bondbönan, där hon delar med sig av sitt liv som lantbrukare, uttrycker hon också sin glädje över regnet som äntligen kommit. Och att det ger henne mer lugn i själen:

– Nu sover jag gott igen och jag kan andas ut. Innan det här regnet kom oroade jag mig mycket om det skulle komma något regn över huvudtaget. Och det är framför allt fodret till våra djur som har oroat mig.

– Jag är väl ganska nöjd – om det slutar regnar nu så är jag nöjd, men det får gärna fortsätta lite till, säger Hanna och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".