Pool och Smedbyskylt.
Arkivbilder. Foto: Kristoffer Lieng/Nick Näslund/Sveriges Radio

Kalmars bostadsområden kan få utomhuspooler

Kommunalrådet Bertil Dahl (V): Får inte påverka hyrorna
0:17 min

Kommunens bostadsbolag Kalmarhem får i uppdrag att undersöka möjligheten för utomhuspooler i flera bostadsområden.

– Vi måste kunna testa lite tokiga idéer också, säger kommunalrådet Bertil Dahl (V).

I dag presenterade majoritetspartierna Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet sitt förslag till budget för Kalmar kommun de närmaste tre åren.

"Mjuka värden" fick ta mer plats i årets budget. Bland annat får Kalmarhem i uppdrag att titta på möjligheterna att anlägga swimmingpooler i anslutning till bostadsområden i Norrliden, Smedby och Oxhagen.

– Det handlar om de områden där Kalmarhem i dag har ett stort bostadsbestånd, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Enligt honom får satsningen inte påverka hyresnivåerna. Poolerna, som är tänkt att vara omkring 25 meter långa, ska vara öppna för allmänheten – inte bara för hyresgästerna.

Idén presenterades i samband med budgetförslaget, men ska ske inom ramarna för Kalmarhems redan befintliga verksamhet. Enligt majoritetspolitikerna har Kalmarhem åter en stabil ekonomi, vilket gör det möjligt att satsa.

– Vi ser gärna att privata bostadsbolag tar efter och ser över hur de kan satsa på miljön i bostadsområdena.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".