VIK klubbmärke.
Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västerviks IK värvar norsk forward

Har meriter från norska juniorlandslaget
0:51 min

Västervik fortsätter att rusta inför debuten i hockeyallsvenskan. Senaste nyförvärv är 196 cm långe norrmannen Jörgen Karterud.

Jörgen Karterud är en 22-årig forward som har spelat i norska landslaget på juniornivå och även hunnit med en säsong i en nordamerikansk juniorliga. Resten av karriären har han funnits i moderklubben Vålerenga där han stod för 20 mål och lika många målgivande passningar den senaste säsongen.

– Det var många lag som drog i honom, så vi är oerhört glada att han valde oss. Vi tror mycket på honom, säger VIK:s sportchef Tomas Lind till lagets hemsida.

Med Karteruds underskrift är 16 spelare klara för Västervik till kommande säsong i allsvenskan, du ser alla i faktarutan under artikeln.

Även Vimmerby har förstärkt sin trupp, med tre spelare från samma klubb. Karl Johansson, Petter Runesson och Kristoffer Backman är tre 23-åringar som spelade i division 1 med Östersund senaste säsongen. Johansson, som är back, har spelat en säsong med Tingsryd och har meriter från spel i U20-landslaget. Petter Runesson, också han back, har även han spelat i olika ungdomslandslag. Kristoffer Backman är forward och har spelat i både Björklöven och Modo som junior.

Spelare klara för Västerviks IK 2016/17

Ludvig Engsund
Jonas Fransson

Andreas Frisk
Erik Gustafsson
Victor Lindman
Joakim Englund
Jens Andersson
Emil Wahlberg
Oskar Carlsson tryout


Alexander Pettersson
Pierre Gustavsson
Joacim Hedblad
Olle Liss
Dan Pettersson
Nicolai Meyer
Emil Georgsson
Mats Frøshaug
Jörgen Karterud
Viktor Lindell
Fredrik Asplund tryout
Viktor Öhman
Conny Strömberg


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".