IFK Berga vinner "Superderbyt"
1 av 3
IFK Berga jublar efter kvällen andra mål. Foto: Elias Håkansson/Sveriges Radio
David Jansson utvisad
2 av 3
David Jansson utvisad redan efter 20 minuter. Foto: Elias Håkansson/Sveriges Radio
Fridrick Roskvist gör 1-0 till IFK Berga
3 av 3
Fridrick Roskvist gör 1-0 till IFK Berga Foto: Elias Håkansson/Sveriges Radio

IFK Berga gick segrande ur "Superderbyt"

"Nu hakar vi på toppen där vi hör hemma"
1:14 min

IFK Berga lyckades vinna över ett tappert krigande Lindsdals IF med 2-1. Bergaspelarna hade mer energi och en bidragande orsak var publiken. "Grabbarna håller igång hela matchen", säger Fredrik Roskvist om sina supportar.  

Det var bäddat för folkfest i lokalfotbollens tecken på fredagskvällen när IFK Berga och Lindsdals IF drabbade samman i det så kallade "Superderbyt" 

Matchen blev dock tillknäppt trots att Lindsdal redan efter 20 minuter fick sin målvakt, David Jansson, utvisad efter att ha kommit sent in i en duell med Fredrick Roskvist i Berga. Anfallaren fick en rejäl smäll och en rejäl fläskläpp var ett faktum. 

– Det gör mig inget så länge man vinner ett derby, skrattar Roskvist efter matchen. 

Det var också han som i den 73:e minuten satte 1-0 i öppen kasse efter ett fint förarbete av Niklas Rydasp på högerkanten. Lindsdal såg ut att ha bra koll på sina motståndare fram till dess.

– Trots att vi är en man mindre krigar vi på bra och är väldigt kompakta. Jag tycker synd om killarna som gör en bra insats utifrån förutsättningarna, säger Johan Israelsson, tränare för Lindsdals IF.

Berga utökade sedan ledningen med tio minuter kvar genom Gustav Andersson. Trots att Lindsdal och Jacob Petersson lyckades reducera kom aldrig den där nervkittlande slutforceringen.

Istället kunde publiken, som mestadels bestod av bergasupportrar, lugnt sjunga sitt lag till seger.

– Grabbarna håller igång hela matchen och det ger oss extra energi. Sen får man tacka att man får spela på den här fina arenan det lyfter oss, avslutar Roskvist.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".