Bowlingkäglor och klot. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Bowlingkäglor och klot. Foto: Anders Wiklund/TT

Kalmarbowlare knep SM-guld

Hanna Engberg "Jag hoppas att jag får spela i juniorlandslaget"
1:19 min

Vimmerbybowlaren Frida Sethsson spelade hem ett SM-silver i Falköping i går. Det här var i åldersklassen 22-30. I ungdomsklassen upp till 16 år så vann Kalmartjejen Hanna Engberg. 

Hon säger till Dagens Vimmerby att hon visste någonstans att det skulle stå mellan henne och Sandra Svantesson – vilket det också gjorde. Men det var den senare som tillslut knep segern.

Frida Sethsson vann SM-guld med lagkamraterna i Spader Dam för bara någon månad sedan – och tanken var faktiskt att hon skulle ha tagit ett uppehåll nu eftersom hon ska ha barn i slutet av sommaren.

Men så blev det inte. Och nu har hon en SM-medalj till att förvara där hemma.

I ungdomsklassen så gick det hela vägen för Kalmartjejen Hanna Engberg. Hanna låg efter i inledningen, där Ellen Ekholm från Skellefteå hade skaffat sig en tidig ledning. Hanna kom ikapp och trots att det gick knackigt i slutet så kunde hon hålla undan och vinna ett SM-guld. Hanna var glad över segern och hade siktet inne på framtiden. 

Jag hoppas att jag får spela i juniorlandslaget, det hade varit en dröm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".