Hugo tas om hand på sjukhuset.
Hugo tas om hand på sjukhuset. Foto: Privat och Nick Näslund/Sveriges Radio.

Hund bet fyraåring i ansiktet

Lyssna: Mamman berättar om den otäcka händelsen
2:41 min

Hugo, fyra år, klättrade in i en bil för att klappa en hund, då bet den honom, utan förvarning, i ansiktet. Mamma Nina Johansson intervjuades i P4 Kalmar om händelsen.

Familjen var på folkracetävling i Kronobergs län när de under en lunchpaus gick till en bilparkering. I en av bilarna fanns en hund som familjen hade umgåtts med under dagen.

– Hugo ville hoppa in i bilen, då sa jag "gör inte det" för jag är själv rädd för hundar, jag litar inte på dem. Han hoppade in, jag sa nej, men då sa ägaren att det var lugnt för den var så snäll, berättar mamma Nina Johansson.

Hon stod och tittade in i bilen och såg då hur hunden, utan förvarning, bet hennes son i ansiktet, något 24Kalmar var först med att berätta.

– Jag känner inte hunden på det viset så jag vet inte om den visade något innan som jag inte uppfattade, någon markering eller så, men den högg honom i ansiktet. Det var precis under ögat.

Hon körde sin son till akuten i Kalmar, där fick han sövas ner och opereras och sedan sys med 20 stygn i ansiktet på sju olika ställen.

Vad har Hugo sagt själv så här dagarna efter?

– Han har mycket frågor, om alla hundar gör så här, han undrar varför det hände. Vi har frågat honom om han gjorde något, om han klappade åt fel håll, morrade, visade tänderna eller något sådant. Men han säger att han inte gjorde det.

Hur känner han och ni för hundar framöver?

– Vi var igår och träffade en hund bara för att han inte ska vara rädd för hundar. Om man har frågat ägaren och mamma och pappa är med så får man klappa dem, men man kan inte bara springa fram till en hund eller sätta sig där den ligger och sover.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".