Med spring i benen från fyr till fyr

0:28 min

Tredje och sista dagen väntar ungefär ett maraton för deltagarna i International Lighthouse Run, för att komma den sista biten ner till Ölands södra udde.

På onsdagen blev det 69 kilometer, på torsdagen 59. Men benen känns förvånansvärt pigga, berättar löparen Magnus Villson när P4 Kalmar ringer upp honom tidigt på fredagsmorgonen.

– Det var faktiskt värre i går morse. Det sitter nog i huvudet, man är inställd på att det är sista dagen av tre.

Kärntruppen med de åtta löpare som tillryggalägger hela sträckan har övernattat i Köpingsvik och Mörbylånga. Totalt har lika många löpare till hängt på delar av vägen.

Både Magnus Villson och arrangören Niklas Andersson tycker att stämningen i gruppen har varit väldigt bra hela vägen.

– Vi känner inte varandra sedan tidigare, så det har varit väldigt många intressanta konversationer under loppets gång, säger Magnus Villson.

Niklas Andersson tvingades att hoppa över löpningen på grund av skador och sjukdom under våren. Han har istället fokuserat på att serva gänget från en följebil. Dessutom har han hållit koll på insamlingen till Min stora dag, som är grundsyftet med hela arrangemanget. En insamling som gått långt över förväntan.

– Vi siktade på 15 000. Vi ligger på lite drygt 33 000 nu, säger han.

Nu när både löpning och insamling gått så bra, så finns det alla möjligheter att det blir en ny löptur nästa år, berättar Niklas Andersson.

– Öland verkar sällsynt bra lämpat för att springa sådana här lopp.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista