Vinnaren: "Smärtsamt – men värt allt"

1:49 min

Marcus Larsson från Fårösund vann Ironman Kalmar 2016. Larsson, som inte räknas som proffs, sprang in på tiden 08:43:10.

– För den här killen tror jag att det är en fantastiskt bra tid, säger P4 Kalmars kommentator Ove Lernå.

Han ser tiden som gångbar, men menar att den inte hade räckt om de riktigt vassa Ironman-proffsen på herrsidan varit på plats i Kalmar.

– Det är en gångbar tid. Men förutsättningarna har varit mer eller mindre perfekta i Kalmar i dag, så tiden jämfört med professionella triatleter är nog måttlig. Den hade nog ändå varit med bland topp tio om de professionella triatleterna varit med.

Ove Lernå tror att det skulle vara svårt att ha en proffstävling på både herr- och damsidan i Kalmar, när de skandinaviska tävlingarna ligger så tätt. I morgon tävlar herrproffsen i Köpenhamn:

– Tanken är god; att tjejerna ska få mer uppmärksamhet. De tjejer som deltog gjorde jättefina prestationer, men jag hade nog velat se ett 20-tal tjejer på högsta nivå om det ska vara någon riktig vits med det hela. Jag saknar de allra bästa i Europa, som portugiser, spanjorer och några tyskar och österrikare.