Eid fixade tre poäng till KFF

2:25 min

Kalmar FF tog en viktig seger på Olympia när Helsingborg besegrades med 1-0 efter att nyförvärvet Mahmoud Eid gjort matchens enda mål.

Kalmar FF spelade som att laget bara skulle försvara sig. Ligga kompakt och inte lämna blottor. Helsingborg öppnade matchen vassare och hade i början ett snyggt blixtrande anfall men Adam Erikssons hårda avslutning tog i stolpen.

Efter paus försökte verkligen Helsingborg få till ett mål: Bradley Ralani sköt en blixtrande skott som strök stolpens utsida. Laget radade upp flera chanser men prickade varje gång målvakten Ole Söderberg.
Mitt i denna lilla hemmapress kontrade Kalmar FF. Det kom ett inlägg mot bortre stolpen och den bollen nickade den allsvenska debutanten Mahmoud Eid in i nätmaskorna.

– Vi hittade effektiviteten vid vår enda målchans, det var snyggt och vi är glada över tre poäng, säger KFF-tränaren Peter Swärdh.

Peter Swärdh var väldigt belåten över segern men inte alls nöjd med lagets insats för övrigt.

– För vår del fanns det många saker vi kan göra mycket bättre.

Kalmar FF ligger i och med segern på en nionde plats, segern innebar att man till kvalplatsen nedåt, som just nu innehas av just Helsingborg, har sex poäng.