Katarina Jeansson från Dillbergska bokhandeln i Kalmar.
Arkivbild. Katarina Jeansson från Dillbergska bokhandeln i Kalmar. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Bokhösten kommer bjuda dig på många läsvärda pärlor

Katarinas boktips inför den stundande hösten
9:14 min

Först ut i höstens boktips handlar om en lektor som antagligen inte dött en naturlig död. Boken Eugen Kallmanns ögon är en utav böckerna som rekommenderas inför hösten. 

Håkan Nesser: Eugen Kallmanns ögon
– Om lektorn på svenska högstadieskolan i staden K i det inre av Norrland, Eugen Kallmann, som plötsligt faller ner för en trappa och dör. Det handlar också om främlingsfientlighet och skeva hakkors skrivna på skolans väggar. Var Kallmanns död naturlig? Då man hittar hans dagbok i en skrivbordslåda visar det sig att allt kanske inte är som man hittills trott.

Håkan Nesser: Nortons filosofiska memoarer
– Från hundhimlen har Håkans hund förmedlat sina funderingar från sitt liv på jorden. Här får du ta del av Nortons tankar runt människors beteenden, om hans resor med husse och om varför matte egentligen är hans favorit

Lena Ackebo: Världens vackraste man
– om när Barbro bjuder med sin syster Mona på en charterresa till Mallorca. De står långt ifrån varandra, samtal blir lätt till missförstånd och nu vill Barbro att de ska lära känna varandra bättre. Mona är inte överlycklig men följer ytterst motvilligt ändå med. Det blir en omtumlande vecka. Barbros perfekta värld börjar rasa samman medan Mona drabbas av världens vackraste man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".