Vägskylten Västerviks kommun. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Västerviks kommun efterlyser bostäder

Per Sjöstrand: "Frågan är fri"
0:52 min

När allt färre flyttar från Västervik, samtidigt som allt fler nyanlända bosätter sig i kommunen, så behövs det nya grepp för att få fram bostäder till alla.

Västerviks kommun efterlyser privatpersoner som har tillgång till ett ledigt boende, en lägenhet eller ett hus, som de kan tänka sig att hyra ut.

– Jag hoppas och tror att det är många som åtminstone kommer att bli nyfikna på vad det är och kommer att höra av sig, säger Per Sjöstrand, projektledare på enheten för arbete och kompetens i Västerviks kommun.

För att skapa en trygghet för fastighetsägarna har man gjort ett upplägg där kommunens bostadsbolag är hyrestagare och sedan i sin tur förmedlar bostäderna till hyresgästerna.

Per Sjöstrand ser positivt på att kommunen nu växer, efter att tidigare ha varit inne i en nedåtgående trend. Samtidigt är det mycket som ska på plats när inflyttningen ökar.

– Kommunen har satsat en hel del på skola, omsorg och liknande, menar Per Sjöstrand.

I vilken utsträckning efterlysningen som nu går ut leder till att det frigörs bostäder vågar han inte sia om ännu.

– Frågan är fri, så får vi se i slutändan vad vi landar i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".