Lisa Wanneby lämnar sina politiska uppdrag

Miljöpartisten Lisa Wanneby lämnar sina politiska uppdrag i Oskarshamns kommun och Kalmar län för att flytta till Gotland och arbeta som lärare.

Sedan 2008 har Lisa Wanneby (MP) varit politiskt aktiv och hon är bland annat ledamot i kommunstyrelsen och fullmäktige. En hjärtefråga för henne har varit att bevara den uppmärksammade Ojnareskogen på Gotland. Hennes engagemang på ön har inneburit många båtresor dit och hon har lärt känna nya vänner på ön, något som bidragit till beslutet att lämna politiken i Kalmar län och i stället bli lärare på heltid på just Gotland.

– När jag inte har jobbat har jag nästan uteslutande varit på Gotland. Kärleken till Gotland har blivit större än kärleken till Oskarshamn.

Efter ett samtal med sin man bestämde de sig för att flytta och Lisa Wanneby började söka jobb. Hon erbjöds ett lärarjobb vilket hon börjar på i oktober.

– Det finns inga hard feelings eller så, det är inte därför jag slutar, jag har haft väldigt roligt. Nu ska jag koncentrera mig på familjen och på mitt nya jobb.

Kommer du ta på dig några nya politiska uppdrag på Gotland?

– Jag har hållit på med politik sen 2008, nu ska jag satsa på att vara på jobbet i första hand. Men jag kommer inte sluta som medlem i Miljöpartiet och jag kommer gå på politiska möten på kvällstid då och då, men det finns inga löften från vare sig mig eller Gotlandsavdelningen att jag ska ta något nytt uppdrag.

Lisa Wanneby kommer att fullfölja sina politiska åtaganden under september månad medan hon börjar trappa ner i oktober, då hon också börjar sitt nya jobb.