Stökig natt för polisen – flera fall av misshandel och hot

Det var relativt hektiskt för polisen i Kalmar län natten till söndagen, med bland annat misstänkta misshandelsfall, hets mot folkgrupp och ett knivhot.

En kvinnan i 45-årsåldern i Hultsfreds kommun ska enligt polisen ha gett sig på en man, misshandlat honom och hotat honom med kniv. Hon anhölls senare misstänkt för olaga hot och misshandel.

Skrek rasistiska glåpord

I centrala Emmaboda körde en bil fram till tre män, personerna i bilen ska ha skrikit rasistiska glåpord till männen och sen kört därifrån. Bilen återvände senare och då gick de tre männen i bilen till attack mot de andra.

– De kom tillbaka och jagade iväg de målsägande och det kastades också någon flaska som träffade en av dem på handen, säger Carl-Gustaf Rask, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kronoberg.

Polisens rubricerar händelsen som misshandel och hets mot folkgrupp och de tre misstänkta männen har förhörts.

Sparkade man i huvudet

På en nattklubb i Kalmar ska en man som låg på golvet ha blivit sparkad i huvudet av en annan man. Han greps av en ordningsvakt och polis tillkallades.

– När vi kom dit ska han ha sparkat en kollega i magen, säger Kent Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och han är misstänkt för grov misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Slog taxiförare i ansiktet

Under en taxiresa i Lindsdal norr om Kalmar ska en man i 60-årsåldern ha börjat slå chauffören. När resan var slut och mannen skulle betala fortsatte misshandeln och taxichauffören blev slagen i ansiktet. Polis grep mannen och han ska höras under dagen när han nyktrat till.