Folk utanför Guldfågeln arena.
Arkivbild från ett av de tidigare Världens barn-loppen. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Start för nedräkningen till Världens barn-loppet

P4 Kalmar i Torsås: Ny satsning ska hålla seniorer friska
0:50 min

Lördagen den 8 oktober är det dags för Världens barn-loppet. Som en del i förberedelserna besökte P4 Kalmar Torsås där det just nu pågår inspirationsdagar kring hälsa och välmående.

För tredje året i rad kommer massor av människor att samlas vid Guldfågeln arena för att gå, lunka eller löpa 4,5 km. I fjol kom hela 1 900 deltagare till loppet. I år går loppet av stapeln lördagen den 8 oktober och arrangörer är förutom P4 Kalmar även Högby IF, Kalmar FF och Landstinget i Kalmar län. 

Pengarna som kommer in går till Radiohjälpens insamling för Världens barn. 

De två tidigare loppen har sammanlagt dragit in över 325 000 kronor som gått till Radiohjälpens insamling för Världens barn.

På onsdagen var P4 Kalmars Peter Bressler i Torsås för att starta uppladdningen inför välgörenhetsloppet. Där hålls just nu inspirationsdagar med temat sund, smart, stark senior - en satsning med inriktning mot hälsa och välmående hos äldre.

Personer över 65 ska få gå en 12 veckors kurs och på onsdagen var 80 personer på plats för att få veta mer.

– Det är fantastiskt. Vi hoppas att de kommer hit för att de vill delta i kursen sen, det är vad det ska mynna ut i, säger Therese Möllevi på Smålandsidrotten, som är en av arrangörerna till kursen.

Så anmäler du dig till Världens barn-loppet:

1. Gå till världensbarnloppet.se

2. Skriv in dina uppgifter i formuläret

3. Betala in 100 kr om du är vuxen eller 50 kr om du är under 15 år på Högby IF:s bankgironummer 5695-9653, du kan även anmäla dig på plats den 8 oktober.

Glöm inte att ange ”Världens barn-loppet” samt ditt namn och adress på inbetalningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".