Staffan Ernestam Chris Cockfield Magnus Bergman bygger en scen
Lördag kväll ska scenen vara klar för livekonsert lovar Staffan Ernestam, Chris Cockfield och Magnus Bergman Foto: Lennart Palm

Levande musik förevigas på södra Öland

Magnus Bergman: "Äntligen blir liveinspelningen verklighet"
4:06 min

Musikern och låtskrivaren Magnus Bergman i Eketorp tar lördag kväll med sig några musikervänner till Mellby för att tillsammans spela in en helkväll som sedan ska gas ut som skiva.

Musikern och låtskrivaren Magnus Bergman i Eketorp tar lördag kväll med sig några musikervänner till Mellby för att tillsammans spela in en helkväll som sedan ska gas ut som skiva. Saga Björling, Björn Rosenqvist och Staffan Ernestam kommer att vara med på scenen.

– Redan första vintern här nere på södra Öland började jag fundera över att någon gång spela in en liveplatta här. När jag hittade Mellby Ör In så hade jag också hittat den perfekta spelplatsen så nu blir det äntligen av.

Staffan som till vardags spela med Sven-Ingvars bland mycket annat är sommarölänning och tyckte att det var självklart att tacka ja till inbjudan från Magnus Bergman.

– Javisst, får man möjlighet att vara med på sådant här så kan man inte annat än att tacka ja, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".