På söndag öppnar utställningen Skogens väsen flyttar in på Virserums konsthall. En utställning för barn OCH vuxna säger producenten Carolina Jonsson
På söndag öppnar utställningen Skogens väsen flyttar in på Virserums konsthall. En utställning för barn och vuxna säger producenten Carolina Jonsson Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio

Utställning: Skogens väsen flyttar i in konsthallen

"Sagor blir man aldrig för gammal för"
0:55 min

I dag öppnar utställningen Skogens väsen flyttar in på Virserums konsthall. En utställning för både barn och vuxna säger producenten Carolina Jonsson.

Det handlar om en utställning som tar tag i betraktaren som blir delaktig så snart denna har klivit in i rummet. Du får veta hur vättar och andra väsen tänker om den värld som de hamnar i när de tagit med sig skogen och flyttat in till staden.

Invigning blir också en heldag för familjen med olika aktiviteter som att åka hölass till att på nära håll se stora skogsmaskiner och lastbilar.

Dessutom öppnar samtidigt en fotoutställning av Marie Lundberg, Blackelid, och en utställning av måleri av mars och Annika Claesson, Västervik.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".