Mattias Mild. Foto: David Baujard/Sveriges Radio.
Mattias Mild. Foto: David Baujard/Sveriges Radio.

Ingen musikutbildning på Cis i Kalmar

Mattias Mild, Cis: Tråkigt för ungdomarna
1:14 min

Skolinspektionen säger nu nej till Calmar internationella skola, Cis, att dra igång gymnasieutbildning med musikprofil kommande läsår.

Hösten 2017 var det tänkt att skolan skulle ingå ett samarbete med entrepenören Stage 4 you som tidigare bedrivit musikutbildning i Torsås – men så blir det alltså inte.

– Det är ett jättetråkigt beslut. Tråkigt framförallt för de ungdomarna som var intresserade av det och tråkigt för regionen. Nu tappar man en av kanske landets främsta aktörer inom den branschen, säger Mattias Mild, utvecklingschef och vice VD på Cis.

Det är ett jättetråkigt beslut.

Ett problem har varit tveksamheten kring om det finns plats för två musikutbildningar i Kalmar.

– Om man hade spelat med i början så hade vi kunnat göra det här i samförstånd och då hade vi sett till att både behålla en jätteskicklig entrepenör som hade skapat flera arbetstillfällen och sett till att erbjuda en utbildning till ungdomarna som de anser är attraktiv, säger Mattias Mild.

Men nu räknar man ju med att det finns en utbildning på Jenny Nyströmsskolan som täcker behovet?

– Ja, det återstår ju att se, säger Mattias Mild.

Trots de nedlagda planerna i höst utesluter han inte samarbeten med Stage 4 you till nästa år.

– Vi kan utnyttja de individuella valen och programfördjupningen bland annat, men omfattningen på det och hur det ska drivas återkommer vi med, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".