Karta och grävskopa.
Foto: Kalmar kommun och Nick Näslund/Sveriges Radio

600 bostäder kan skapas vid Snurrom i Kalmar

Första spadtaget togs till 48 nya lägenheter
1:49 min

På förmiddagen presenterades fler detaljer kring Rifa-tomten i Kalmar där 700 lägenheter kan byggas. Samma eftermiddag togs första spadtaget till ett nytt bostadsområde vid Snurrom.

Vägnätet är redan på gång i skogarna mellan Chokladvägen och golfbanan vid Snurrom norr om Kalmar. I dag började officiellt bygget av ett nytt bostadsområde med 48 lägenheter som lokala EA Fastigheter bygger i etapper med 16 lägenheter i varje.

Totalt finns markanvisning för 600 bostäder i det nya området, som sedan ska slås ihop med Norra Vimpeltorpet där det också finns planer på att bygga.

– Här finns planer på en ny simhall och mer service är på väg, berättar Mattias Adolfsson (S) som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar.

Enligt Kalmar kommun finns just nu konkreta planer på 3 800 nya bostäder i kommunen. Tanken är att försöka komma ikapp den bostadsbrist som råder:

Kalmar vill växa med 10 000 människor på tio år. Utöver det råder redan bostadsbrist, säger Mattias Adolfsson.

– Att hitta bostäder till nyanlända är en utmaning och vi klarar precis bostadsgarantin för studenter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".