Emma Lindblad sitter vid datorn
Emma Lindblad. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio

Mediahuset ger funktionshindrade en röst

3:05 min

Med hjälp av musik och medier ska nystartade Mediahuset i Kalmar förändra folks attityder kring människor med funktionshinder.

Kalmar kommun satsar nu på en ny daglig verksamhet för personer med funktionshinder. Efter sommaren startade Mediahuset – en plats där ungdomar kan jobba med media och musik som en daglig verksamhet.

– Det finns folk som säger nej till mig och att jag ska få göra olika saker på grund av min funktionsnedsättning och det vill jag ändra på, säger Emma Lindblad, som jobbar på Mediahuset tre dagar i veckan.

Hon jobbar med reportage och film för att försöka ändra folks attityder till personer med funktionsnedsättning. Andra arbetsuppgifter som finns rör radio, webb, sociala medier och musik.

– Det känns mycket bra varje morgon när jag vet att jag ska få gå hit, säger Joakim Hammar som också är en av de totalt 15 personer som fått en plats på verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista