Personal sprang ifatt och grep jacktjuv

En kvinna tog två jackor och sprang ut ur Intersport i Västervik utan att betala under lunchtid på torsdagen. Men personalen sprang efter – och grep kvinnan.

Stölden skedde vid lunchtid i dag. En kvinna ertappades när hon lämnade Intersports butik och larmet började att tjuta. 

Butikspersonalen följde efter och kunde gripa och hålla kvar kvinnan tills polis kom till platsen. Det visade sig att kvinnan bar på två jackor som totalt var värda 4 000 kronor.

Kvinnan är född på slutet av 80-talet och förhördes på platsen. Hon släpptes sedan av polisen, men är fortfarande misstänkt för stölden.

Enligt lagen är det möjligt att som privatperson gripa människor som gjort sig skyldig till ett brott som kan ge fängelse:

"Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar. Envar får också gripa den som är efterlyst för brott. Den gripne skall skyndsamt överlämnas till närmaste polisman."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".