Fredrik Svensson.
Fredrik Svensson. Foto: Alexander Edström

"Jag vill förmedla att livet är en fest"

Blir igenkänd på stan: "Jag har tränat på min autograf"
1:51 min

Från Påryd utanför Kalmar kommer Barnkanalens senaste stjärna, programledaren Fredrik "Freddie" Svensson. Redan efter ett par program har han gjort avtryck hos publiken.

Fredrik Svensson, eller "Freddie" som han också kallas, kommer från Påryd utanför Kalmar och programleder morgonshowen på SVT:s Barnkanalen på onsdagar. Han har bara gjort en handfull program, men han har redan gjort avtryck hos publiken.

– Jag har fått så himla fin respons. Det är många som hör av sig och gillar att jag vågar bjuda på mig själv. Det är så härligt att de hör av sig, kommenterar på sociala plattformar och mailar, säger han.

Chansen är stor att du snart får börja skriva autografer?

– Jag hoppas det, jag har tränat på min autograf!

Vad vill du förmedla till de som tittar på din show?

– Det är så himla viktigt att man har kul i livet. Jag hoppas att man är sådär härligt spralligt glad när man sett programmet och tänker att livet är en fest.

– Sen är det viktigt att förmedla att man ska respektera varandra, att man ska vara snäll mot andra och tänka på sin omgivning. Det är otroligt viktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".