Glädje i Västervik Speedway efter allsvenskt guld.
Glädje i Västervik Speedway efter allsvenskt guld. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västervik vann allsvenska finalen

Peter Ljung "Jättekul att vara en del av det här"
1:30 min

I det 14:e heatet säkrade Västerviks rutinerade duo Peter Ljung och Mikael Max segern i den allsvenska finalen som slutade 50-40 till Västervik.

Västervik förblev obesegrade under hela säsongen men fick hårt motstånd under i princip hela matchen i hemmareturen mot Griparna.

31-29 i paus innebar totalt fyra poängs övertag inför de fem sista heatet. Där och då började så sakta Västervik skaka av sig Griparna och inför det 14:e heatet behövdes en 4-2:a för att säkra det allsvenska guldet.

Då gjorde Peter Ljung och Mikael Max vad som krävdes, Ljung vann och Max kom trea, och firandet kunde inledas även om ett heat återstod.

– Vi visste att det skulle bli hårt jobb ända in i kaklet, det här är serien två bästa lag, säger lagledaren Morgan Andersson.

Om Västervik kommer tacka ja till elitserieplatsen kommer föreningen diskutera och eventuellt bestämma på kommande måndags styrelsemöte, enligt ordföranden Seimour Östervall.

Lagledaren Morgan Andersson om vad han tänker kring framtiden:

– Jag sitter inte i styrelsen, det beslutet får de som håller i plånboken göra. Om vi bestämmer att ta steget så får vi ihop ett bra lag, frågan är bara om vi har underlag för det. Vi har byggt upp den här föreningen under ett par år i allsvenskan, vi får se om det räcker till.

Matchfakta:

Poäng Västervik: Jacob Thorssell 14, Peter Ljung 10, Fredrik Engman 8, Rasmus Jensen 8, Mikael Max 7, Freddie Eriksson 3 och Joel Kling 0.

Poäng Griparna: Timo Lahti 11, Oskar Fajfer 8, Linus Eklöf 8, Magnus Zetterström 4, Alexander Woentin 4, Filip Hjelmland 3 och Alexander Edberg 2.

Publik: 1 858

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".