Andreas Stockenberg, tränare i Alstermo handboll och Tomas Lundberg, assisterande tränare. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Andreas Stockenberg, här i fjolårsdressen

Amo Handboll inledde med seger

Andreas Stockenberg: Viktigt för hela föreningen och bygden
4:33 min

Förändringarnas vindar har blåst i Alstermo. På söndagen inledde nya Amo Handboll sin säsong i Allsvenskan och gjorde det med seger 34-30 mot Önnered.

Alstermo IF har blivit Amo Handboll, rött har blivit blått och det är gott om nyförvärv i handbollslaget från Alstermo. Idag drog säsongen och igång och visst gick eftermiddagen i dur.

För motståndet i denna första allsvenska omgång stod Önnereds HK för. Historiskt har man haft svårt för Göteborgsklubben i Alstermo, men idag gick det vägen.

– Det var skönt att vi kunde vinna premiären det här året. Ny förening, ny organisation och sådär. Det var viktigt för föreningen och hela bygden. Tillslut så vinner vi komfortabelt, sa tränaren Andreas Stockenberg efter matchen.

Men någon typisk premiär tyckte inte Amos tränare att det var.

– Vi såg inte alls det tillknäppta och osäkra, utan vi såg två lag som ville spela och springa handboll. Sen kan vi milt sagt säga att inget utav lagen kommer upp i någon defensiv nivå.

Lagen följdes länge åt i matchen, men en bit in på andra svägnde det först åt Önnereds håll, och sedan åt Amos håll. Slutsiffrorna kunde skrivas till 34-30 åt hemmalaget.

Hör en längre intervju med Andreas Stockenberg genom att trycka på den blå playknappen ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".