Dataanimerad varg i konsthallen
Fotokonst med den senaste tekniken. Foto: Lennart Palm

Det nordiska i fokus på fotoutställning

Joanna Sandell: "Vad är egentligen typiskt för Norden?"
3:02 min

Tretton olika konstnärer samsas från och med lördag i en utställning på Kalmar konstmuseum. Alla konstnärerna har sina rötter på andra håll än i Norden.

– Konstnärerna är alla verksamma i Norden men har sina rötter någon annanstans i världen. Och det är deras bild av vad som är typiskt nordiskt vi får ta del av, säger konstmuseets chef Joanna Sandell.

Det handlar om 13 olika konstnärers syn på Norden och det är en fotoutställning men här blandas traditionell fotokonst med nya spännande grepp. Om du ska gå och se utställningen så är det bra om du tar med din smarta telefon för några verk kräver att du laddar ner en app.

Utställningen har tidigare visats i Norge och Finland och efter Kalmar ska den till Köpenhamn.

Konstnärerna som medverkar i utställningen är Dejan Antonijevic, Liliberth Cuena Rasmussen, Michelle Eistrup, Behzad Farazollahi, Anawana Haloba, Sasha Huber, Jane Jin Kaisen, Henrik Lund Jörgensen, Bita Razavi, Bella Rune, Nita Vera, Adolf Vera och Carla Zaccagnini.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".