Två villabränder i blåsten – inga uppgifter om personskador

En husägare upptäckte natten till torsdagen att det brann i en villa utanför Blomstermåla. Tidigare på kvällen har det även brunnit i en villa i Nybro.

Larmet kom strax efter klockan två natten till torsdagen. Det var husägaren själv som upptäckte branden när hen kom hem till sin villa.

– Det slog ut lågor från taket. Vi har haft femton personer på plats och det verkar som att man klarat det bra, nedervåning och mellanvåning är intakt, säger Nils-Inge Hagman, inre befäl vid räddningstjänsten i Mönsterås.

Utredning väntar

Tak och vind skadades i branden, men inga personer enligt räddningstjänsten.

– Det var inga personer inne i villan. Givetvis blir det en del materiella skador men det verkar som att släckningsarbetet gått riktigt bra trots blåsten.

Det är oklart vad som kan ha startat branden och polisen ska göra en teknisk undersökning på platsen när det är möjligt.

Skorstensbrand i Nybro

Även i Nybro har det brunnit i en villa. Det larmet kom vid 19.30-tiden på onsdagskvällen och det visade sig att det brann i anslutning till en skorsten. Ingen person skadades och enligt polisen finns ingen misstanke om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".