Naken man och tingsrätten.
Lyssnarbild. Foto: Privat och Sveriges Radio

Mannen häktad efter yxattack i Kalmar

Åklagaren: "Händelseförloppet är väldigt klart"
0:21 min

På torsdagen häktades den man som naken attackerat människor med en yxa i Kalmar i måndags. Mannen misstänks bland annat för mordförsök.

Mannen, som är i 50-årsåldern, kunde inte vara med under häktningsförhandlingarna. Han vårdas inom psykiatrin och har inte varit i tillstånd att ge sin inställning till anklagelserna. Därför utgick mannens försvarsadvokat Emil Löfström ifrån att klienten nekar till brotten.

I dag häktade Kalmar tingsrätt mannen på sannolika skäl, misstänkt bland annat för försök till mord, grovt olaga hot och misshandel.

– Jag har en mycket stabil utredning, säger kammaråklagare Magnus Ling till P4 Kalmar.

– Själva händelseförloppet är väldigt klart för att vara på ett så här tidigt skede. Vi har vittnesmål och saker i beslag och annat som gör att vi kan styrka att det som har hänt har hänt.

Jag låste dörrarna på bilen, ringde mina föräldrar som bor i närheten och sa att det springer en man här med yxa så håll er inne och lås om er.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".