Stefan Carlsson. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Stefan Carlsson. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Stefan Carlsson ska arbeta med regionfrågan

Kalmar läns förre landshövding Stefan Carlsson är inte längre sjukskriven för sina alkoholproblem och har fått ett nytt jobb. Han är knuten till Finansdepartementet där han bland annat arbetar med regionfrågan.

Sedan den 1 september arbetar Stefan Carlsson på Finansdepartementet med bland annat indelningskommitténs förslag till nya regioner i Sverige. Han har börjat att arbeta deltid.

Stefan Carlsson slutade som landshövding i juli efter att P4 Kalmar bland annat avslöjade att han ringt telefonsexsamtal från en telefon som länsstyrelsen i Kalmar län betalade för. Han sjukskrevs för alkoholproblem strax innan avslöjandet.

Stefan Carlssons uppdrag som landshövding gick egentligen inte ut förrän i början av 2018 och fram tills dess kommer han att få olika arbetsuppgifter av regeringen.

Han har flyttat ut från residenset i Kalmar och är numera skriven i Borgholms kommun. Arbetet med att rekrytera en ny landshövding till Kalmar län pågår.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".