Västerviks gymnasium. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Västervik gymnasium ställer in undervisning

Vill inte ha en arena för ytterliggare konflikter
0:41 min

Västervik gymnasium ställer in introduktionsprogrammen under onsdagen för att förbygga fler oroligheter, som de som skedde på skolan förra veckan.

– Det huvudsakliga skälet till beslutet är att idag behöver skapa lite mer tid och lite ytterligare möjligheter att fortsätta att arbeta förebyggande så att vår skola inte blir en arena för ytterligare konflikter. Så som vi hade situationer förra veckan, säger Jörgen Jonsson, gymnasiechef på Västerviks gymnasium.

Det var under förra veckan som elever på Västerviks gymnasium började bråka vilket ledde till att fler elever stängdes av. 

Oroligheterna under förra veckan har inte skett igen men den spända stämningen har inte heller försvunnit. 

– Ja, det är olika saker man märker det på men det kan vara oro bland elever som såg saker och ting förra veckan. Att det är rykten som går som går av olika slag, säger Jörgen Jonsson. 

Under tisdagen har därför ett samverkansmöte hållits för att gå igenom åtgärder som kan göras för att den spända stämningen ska försvinna. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".