IKO-spelare vid avbytarbåset
En svag andraperiod fällde IK Oskarshamn som trots timeout och målvaktsbyte förlorade mot IK Pantern. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Hemmaförlust för IK Oskarshamn

Fredrik Söderström, IKO "Andra perioden är förödande"
2:51 min

En svag insats och framförallt en bedrövlig andraperiod förstörde för IK Oskarshamn som förlorade hemma mot IK Pantern med 0-4.

Första perioden blev chansfattig och IK Oskarshamn var i spelmässigt underläge med bara sex skott mot IK Panterns mål.

Andra perioden blev allt annat än händelsefattig, tråkigt nog för hemmapubliken, var det en bedrövlig period av IK Oskarshamn som snabbt hamnade i underläge med 0-3 som blev 0-4 innan periodslut. Det mot ett bortalag som inför den här matchen inte hade lyckats att ta en enda trepoängare på bortais.

– Andra perioden var förödande för oss, säger IKO:s tränare Fredrik Söderström.

IKO:s tränare, Fredrik Söderström spelade ut såväl timeout-kortet och gjorde målvaktsbyte, Källgren ut och Ragnewall in, utan att komma in i matchen.

I den tredje perioden fick sedan hemmalaget ganska snart möjligheten att spela nästan två minuter fem mot tre men inte heller där var det riktig fart på hemmaspelarna och första hemmaförlusten var ett faktum.

– Vi måste släppa på lite hämningar, vi har skickliga offensiva spelare som måste kunna vara mer produktiva.

Ingen spelare, förutom inhoppande Wictor Ragnewall som höll nollan, stack ut i IK Oskarshamn som nu från sin femteplats i tabellen får ladda om till fredagens derby borta mot serieledande Västerviks IK.

– Den ska bli jättehäftig att spela, det finns alla förutsättningar att komma tillbaka från den här matchen, säger Fredrik Söderström.

– Jag får ta med mig en påse kanelbullar till Mattias Karlin på fredag och så får vi göra oss klara för fight.


Matchfakta:

IK Oskarshamn - IK Pantern 0-4 (0-0, 0-4, 0-0)

Första perioden:

Skott: 6-13

Andra perioden:

0-1 (22.30) Mattias Elfström (P Blomberg)

0-2 (23.39) Patrik Blomberg (K Johansson)

0-3 (26.37) Filip Windlert (S Dyk)

0-4 (33.44) Sebastian Dyk

Skott: 11-16

Tredje  perioden:

Skott: 10-2

Publik: 1 883


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".