Bet man i pungen – får fängelse

En kvinna i Mönsterås kommun har dömts till tre månaders fängelse för misshandel och grov misshandel av en man i deras gemensamma bostad.

En natt i mars förra året larmades ambulans till parets bostad. Där hittades en man med blodiga sår som hade mycket ont.

En av poliserna berättar att när kvinnan blev väckt hade hon sagt "han säger att jag har bitit honom i pungen, men det har jag inte".

Enligt domen har mannen först blivit slagen över kroppen och sedan biten. Tingsrätten skriver att det finns uppgifter som tyder på att mannen har blivit misshandlad flera gånger.

Rätten gör bedömningen att misshandeln är att betrakta som "grov" eftersom kvinnan fortsatte våldet efter att mannen fallit till golvet och inte kunde försvara sig. Gärningen "präglas av en råhet eller hänsynslöshet som går vida utöver vad som kännetecknar våldshandlingar i allmänhet", enligt tingsrätten.

Kvinnan döms även för misshandel mot mannen vid två andra tillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".