Mollie Lindén. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Mollie Lindén. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Mångfaldsprojektet Marching for love sjunger för hälsan

Mollie Lindén: "Mellan 200-1000 ungdomar samtidigt"
4:01 min

Den musikaliska turnén Marching for Love kommer till Växjö ikväll. En av många stjärnor på scenen är Mollie Lindén från Mörtfors utanför Oskarshamn.

Tillsammans med sydafrikanska artisten Thandiwe Mazibuko och den fantastiska kören Star Choir South Africa, ska Mollie Lindén från Mörtfors utanför Oskarshamn och en kör bestånden med svenska ungdomar, skapa musik i showen Marching for love.

Under onsdagskvällen kommer turnén till Växjö och det är den lilla produktionen som ska uppträda ikväll säger Mollie. 

Det är den lilla produktionen som uppträder ikväll. När vi uppträder så handlar det om mellan 200 och 1000 barn varje gång, som är med samt 4 sydafrikanska ungdomar och vi som arrangerar showen. 

Mollie Lindén var själv med när showen besökte Oskarshamn för ett antal år sedan och blev då mer engagerad i evenemanget. Hon tyckte att konceptet med att upplysa barn om "safe sex" var viktigt. 

– Star for life grundades i Sydafrika för att upplysa om "safe sex", detta för att minska spridningen av HIV och AIDS. Syftet med själva konserten är att svenska barnen ska få möta de sydafrikanska barnen och upplysas om att världen inte ser likadan ut på alla ställen. 

Efter showen i Sverige så åker Mollie Lindén till Sydafrika för att se hur projektet fungerar där. 

– Vi ska åka ner till Sydafrika i början av februari nästa år och då ska vi träffa barnen, se hur man undervisar i skolorna. Sedan ska vi även spela och sjunga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".