Glada miner på Oskarshamns kommun
Peter Bressler pratade jobbtrivsel med Helena Fransson, Maria Gunnarsson, Eva-Karin Öhlin och Moa Skyllberg Persson. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Oskarshamns kommun bland de bästa arbetsgivarna

Personalchef Eva-Karin Öhlin: "Jag är stolt"
0:40 min

Oskarshamns kommun är en av landets 50 mest spännande arbetsgivare inom offentlig sektor enligt karriärföretagens ranking som består av näringslivet och universiteten.

I det röda tegelhuset i Oskarshamn, nämligen kommunhuset så trivs personalen. När organisationen Karriärföretagen mätt hur arbetsgivaren kommunicerar med personalen har de anställda i Oskarshamn gett sin arbetsgivare höga betyg.

– Det här tycker visar på att vi har medarbetare som vill och vågar säga vad de vill ha ut av sina jobb och de vågar säga vad som är bra, säger personalchef Eva-Karin Öhlin.

I foajen möter P4 Kalmar några medarbetare som tycker att det är omväxlande och roliga jobb de har.

För mig som utredningssekreterare är det viktigt att ha ett jobb som är varierande och roligt samtidigt.

500 organisationer och 16 000 recensioner har utvärderats sett ur medarbetarengagemang, karriär och utvecklingsmöjligheter. Oskarshamn hamnade alltså i topp 50 detta året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".