Deltagare i Världens barn-loppet.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Stort TACK för hjälpen till Världens barn

177 700 kronor. Så mycket pengar drog P4 Kalmar in på sina aktiviteter under årets Världens Barn-kampanj 2016.

Under sommaren och hösten har P4 Kalmar haft flera aktiviteter för Radiohjälpens insamling Världens barn. Det började redan med skramlandet med bössor under sommarens musikkvällar på Larmtorget i Kalmar.

Två veckor i månadsskiftet september-oktober intensifierades insamlingen med digital bössa på P4 Kalmars sajt och ring in-nummer i radion som gav 50 kronor per samtal.

Utmaningarna triggade lyssnarna

För att sätta extra fart på ringandet lovade programledaren Lennart Palm att spela för olika äldreboende om ett visst antal personer ringde in på numret. Och ni lyssnare gjorde honom inte besviken. 

Engagemanget hos dig som lyssnade gjorde också att Peter Bressler får infria ett löfte. Han lovade springa tio varv runt Göteborgsoperan iförd shorts och bärande på en skylt där det ska stå att Kalmar är bäst. Detta om lyssnarna under en timme skulle slå P4 Göteborgs nummerinsamling, vilket ni gjorde. 

Även Malin Flodén och Johan Signert utlovade springturer som också ska utföras under hösten.

Många trotsade vädret

Kulmen på inslamlingen var folk och motionsfesten Världens Barn-loppet den 8 oktober på Guldfågeln arena i Kalmar.

1 262 trotsade kyla och regn och sprang för Världens Barn. I anmälningsavgifter och bössinsamling under loppet fick arrangörerna P4 Kalmar, Högby IF, Landstinget i Kalmar län och Kalmar FF in över 110 000 kronor.

– Det är en fantastisk siffra. Det är roligt när man kan förena givandets glädje med en motionsrunda, säger Carl-Gustaf "Calle" Nilsson från Högby IF. 

Sveriges Radios P4 samlade in cirka 7 410 000 kronor.

Slutsiffran totalt för insamlingen till Världens Barn blev 65 miljoner.

Radiohjälpens insamling Världens Barn är Sveriges största kampanj för insamling till hjälp för utsatta barn runt om i världen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".