Komfortabel derbyseger för Kalmarsund mot Craftstaden. Här jublar laget efter ett av två Kim Nilsson-mål.
Komfortabel derbyseger för Kalmarsund mot Craftstaden. Här jublar laget efter ett av två Kim Nilsson-mål. Foto: Viktor Andersson

Klipp, klapp, Kalmarsund!

Simon Nilsson, FBC Kalmarsund, efter matchen
3:06 min

Klapp-klapp-spel och snabba direktskott var medicinen när Kalmarsund körde över Craftstaden inför en fullsatt och högljudd hemmapublik i derbyt.

Det var nog många stenar som släppte från Kalmarsundsspelarnas axlar efter kvällens övertygande, om än något i överkant, 6-1- seger över Kalmar läns-rivalerna Craftstaden. 

– Vi snackade mycket innan matchen om att vi skulle vara väldigt aggressiva i försvarsspelet, hellre blåsa på än att gå på tomgång och det gjorde vi och då står det 6-1 på tavlan när matchen är slut, säger Kalmarsunds Simon Nilsson efter matchen. 

Det tippade topplaget Kalmarsund har trots stora nyförvärv som Kim Nilsson och Marcus Johansson haft en tuff inledning på säsongen. Laget hade inför derbyt endast tagit två segrar och trots en hel del gjorda mål (37 stycken) hade laget släppt in alldeles för många (39 stycken). Det blev det ändring på i kväll. 

– Vi har ju släppt in väldigt mycket mål och då får man sig en tankeställare - vad gör vi för fel och så där, men vi har gått tillbaka till grunderna, täcka skott och spela för varandra och i kväll sa vi att vi bara går ut och blåser på och det gav frukt, fortsätter Simon Nilsson. 

Hur skön var den här derbyvinsten?

– Det är obeskrivligt, man måste vara med om det, säger en nöjd tvåmålsskytt.

Craftstaden, som hade hoppats på en vinst liknande den de tog ifjol borta mot Kalmarsund, kom aldrig riktigt in i matchen efter att Kalmarsund hade tagit ledningen och hade svårt att skapa några riktigt farliga lägen. 

– Förlust i ett derby, med uppsnacket som ändå är, det är alltid tråkigt. Det var surt att det blev de siffrorna det blev, det kunde blivit lite jämnare siffror, säger Craftstadens Patrik Ekman efter matchen. 

Vad var det som inte fungerade för er i dag?

– Vi var inte tillräckligt vassa i vårt anfallsspel i dag, står lite på hälarna, vi brukar se oss som ett lag med fart under fötterna men i dag var de helt enkelt hetare, fortsätter Patrik Ekman.

För Craftstaden gäller det att snabbt ladda om batterierna. Redan om ett och ett halvt dygn möter de sjätteplacerade tabellkonkurrenten Lillån hemma i Oskarshamn. För femteplacerade Craftstaden blir det en viktig match om man vill haka på i toppen. 

– Vi får släppa den här matchen och gå vidare, avslurar en ändå optimistisk Patrik Ekman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".