Sara Waktel
Sara Waktel. Foto: Egzon Abazibra/Privat

Kalmarsund utan seger – Warberg vann bottenmötet

Bottenmötet mellan Warberg och Kalmarsund i SSL slutade med en 5-3 seger för hemmalaget Warberg.

Kalmarsund fick en tung start på bottenmötet. Hemmalaget Warberg kunde ta ledningen med 1-0 och utöka en bit in i den första perioden till 2-0 innan Sara Waktel reducerade till 2-1.

I den andra perioden så hade bortalaget Kalmarsund chansen att kvittera men istället kunde hemmalaget Warberg utöka i numerärt underläge till 3-1. Efter det backade Warberg hem och kunde kontra in 4-1 och hade bud på mer innan andra perioden var slut.

Bortalaget Kalmarsund hade chansen att både kvittera men också reducera Warbergs ledning i den andra perioden men fick inte utdelning på sina chanser, speciellt i powerplay.

Kalmarsund rivstartade den tredje perioden när Kajsa Ek reducerade till 4-2, 18 sekunder in i den sista perioden. Hoppet skulle dock släckas för Kalmarsund. I mitten av tredje perioden kunde Warberg kontra in 5-2.

Trots att comebackande Annie Nilsson reducerade till 5-3 för Kalmarsund så räckte det inte hela vägen, utan Kalmarlaget förlorade bottenmötet mot Warberg med 5-3. 

Det var Kalmarsunds femte förlust i SSL av sex möjliga och laget får fortfarande vänta på sin första tre poängare. Härnäst väntar hemmamatch mot seriejumbon Linköping. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".