Craftstaden
Carftstaden

Segrar för både Kalmarsund och Craftstaden

Det blev segrar för både Kalmarsund och Craftstaden i innebandyns allsvenska.

FBC Kalmarsund vände och vann borta mot Fagerhult Habo IBK med 9-5. Fagerhult hade en ledning med 3-0 hemma mot Kalmarsund efter 10 minuters spel av matchen. Men ett starkt Kalmarsund lyckades både kvittera och vända till 4-5 efter mål av Tim Nyander i slutet av den andra perioden. I den tredje perioden sen så rycker Kalmarsund och vinner till slut med 9-5 när Tim Nyander återigen hittade målet.

Craftstadens IBK Oskarshamn vann till slut hemma mot Lillån IBK med 6-5 efter förlängning. Det var gästande Lillån som tog ledningen i matchen och kunde gå upp till 0-2 efter 16 minuters spel. Patrik Ekman kunde innan pausvila reducera till 1-2.

Sen är det ställningskrig matchen igenom, Craftstaden kvitterade tidigt i den andra perioden till 2-2. Därefter är det vartannat mål för lagen, 2-3 blev 3-3, 3-4 blev 4-4 innan andra perioden var över. I den tredje perioden så gör Simon Zetterling 5-4 till Craftstaden som för första gången i matchen då var i ledning. Med bara 30 sekunder kvar av matchen så kvitterade gästerna till 5-5 och matchen fick avgöras i förlängning. Den hinner bli 1:15 lång innan Simon Zetterling kliver fram igen och avgör matchen till Craftstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".