P4 Kalmars Malin Flodén springer sitt eget Världens barn-lopp.
Här fotas Malin Flodén i farten, då hon springer Världens barn-loppet några veckor i efterhand. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio
Världens barn

Malin sprang sitt eget Världens barn-lopp

Hör hur det lät när P4 Kalmar-medarbetaren blir påhejad av tutande bilister
1:34 min

När årets Världens barn-lopp gick av stapeln i Kalmar kunde P4 Kalmars Malin Flodén inte vara med. Nu tar hon igen det – efter att ha blivit utmanad av lyssnarna.

För tredje året i rad arrangerade P4 Kalmar – tillsammans med Landstinget i Kalmar län, Kalmar FF och Högby IF – Världens barn-loppet i Kalmar i början av oktober.

Intäkterna gick till Radiohjälpens insamling för just Världens barn och 1 262 personer deltog i årets upplaga. P4 Kalmars reporter och programledare Malin Flodén var inte en av dem. Hon kunde inte delta eftersom hon jobbade i radiohuset just den dagen.

Men. Nu fick hon chansen att springa sträckan på 4,5 km ändå, tack vare en utmaning som kollegan Lennart Palm tog initiativet till.

Dagen före loppet gick han ut i radio och efterlyste 300 samtal till Världens barns insamlingsnummer under en timme. Skulle det antalet komma in, skulle Malin Flodén helt enkelt springa Världens barn-loppet själv – fast vid ett annat tillfälle.

Det tillfället blev i dag, måndag.

– Helt ärligt känns det jätteroligt, säger Malin själv om att genomföra utmaningen.

Jag hade väldigt gärna velat vara med och springa tillsammans med alla andra den 8 oktober, så när jag insåg att det inte gick blev jag rätt besviken. Det här väger lite upp för den känslan.

Malin var inför utmaningen inte orolig för att klara av uppgiften, däremot tyckte hon att det var lite jobbigt att det hela skulle sändas i radio.

– Jag kommer ju börja flåsa. Det är väl inget man vill att så många andra ska behöva höra egentligen. Men men, det är för en bra sak så det spelar mindre roll.

Hör hur det lät när Malin sprang sitt eget Världens barn-lopp – klicka på ljudet i artikeln!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".