Ishall, publik och hockeyspelare.
Arkivbild. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Två VIK-spelare misstänkta för rattfylleri

Magnus Nilsson, Västerviks IK: "Det är inte acceptabelt"
2:05 min

Två spelare i Västerviks IK är misstänkta för att i helgen ha kört bil alkoholpåverkade. "Det är förstås inte acceptabelt", säger Magnus Nilsson, informationsansvarig i VIK.

Händelserna ska ha inträffat oberoende av varandra vid två olika tillfällen i helgen. Enligt Västerviks IK var det spelarna själva, som tillhör A-laget, som valde att informera klubben i måndags.

– De är djupt ångerfulla och mår av förklarliga skäl inte särskilt bra just nu. Närmare än så vill jag inte kommentera, säger Magnus Nilsson.

Hur höga promillehalter rör det sig om?

– Det känner jag inte till.

Får de fortsätta spela i klubben?

– Det kan jag inte svara på, de tränar med laget, men spelar inga matcher den här veckan, säger Magnus Nilsson.

Enligt Vimmerby tidning misstänks den ena spelaren förutom rattfylleri även för vårdslöshet i trafik och smitning från en olycka i lördags. En annan man som också färdades i bilen är misstänkt för samma brott och polisen har ännu inte kunnat slå fast vem som körde.

Den andra spelaren ska, också detta enligt Vimmerby tidning, vara misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha kört i centrala Västervik med en promillehalt som uppmättes till över 1,4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".