Ölands köpstads entré. Foto: Simon Leijnse/Sveriges Radio.
Bråket mellan de båda grupperna ska ha ägt rum vid Ölands köpstad. Foto: Simon Leijnse/Sveriges Radio

Två anhållna för knivskärning på Öland

Nya uppgifter
1:04 min

Natten till onsdagen greps två ungdomar efter ett bråk i Färjestaden på Öland. En ung man knivskars men ska inte ha skadats allvarligt.

Polisen fick larmet strax efter klockan två på natten. Två unga män greps på platsen – och de båda är nu anhållna misstänkta för bland annat mordförsök och olaga hot mot grupp.

– Det har varit någon form av ungdomsbråk i Färjestaden, säger Anette Norrsén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar tidigt på onsdagsmorgonen.

– Vi vet inte så mycket mer än att två grupper rykt ihop av någon anledning. Det vi gör nu är att vi hör alla inblandade för att reda ut vad som hänt, säger Ulf Karlsson vid Polisen i Kalmar län vid lunchtid till P4 Kalmar.

Alla inblandade ska vara i 17- 18-årsåldern.

Den knivskurne mannen fördes till sjukhus. Hans skador ska inte ha varit livshotande.

Polisen har ändrat sina uppgifter

Det första som sas till media på onsdagsmorgonen var att det var en flicka som blivit knivskuren, men den uppgiften stämmer alltså inte.

När P4 Kalmar frågar om hur det är möjligt att ge så felaktig information svarar Ulf Karlsson att han inte vet:

– Det har hela tiden handlat om en ung man, så jag vet inte varifrån den uppgiften kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".