Snöfall över hustak
Arkivbild. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Snön har kommit till Kalmar län

Lyssna: Senaste prognosen från SMHI
2:35 min

På onsdagsmorgonen vaknade en och annan i Kalmar län upp till snötäckta gräsmattor. Här är senaste prognosen från SMHI om väderläget.

Under morgonen har lyssnare hört av sig och vittnat om att vinterns första snö har kommit till Kalmar län. Utanför Gullringen har det enligt en lyssnare till exempel kommit en centimeter som nu täcker gräsmattor och bilar.

Emelie Bäckström är meteorolog på SMHI och berättar att snön nu intagit delar av södra Sverige.

– Jönköpings län har på sina håll fått upp mot en decimeter, det snöar på rätt så bra. I de inre och norra delarna av Kalmar län är det faktiskt snö som faller just nu, säger hon och fortsätter:

– Och det kommer fortsätta större delen av dagen.

Längre söderut i länet och längs med kusten ser nederbörden dock ut att komma i form av regn.

Kommer den snö som kommer nu att ligga kvar?

– Vi ligger på någon enstaka plusgrad och det är varmt i marken så det smälter bort. Det är mest gräsmattor och så som får ett litet snötäcke. Efterhand tror jag det kan lägga sig och att det blir lite slaskigt. Om det fryser på sent i kväll och i natt blir det riktigt halt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".