Rånare av tempobutik
1 av 2
Polisen väntar fortfarande på resultaten av den tekniska bevisningen av kniven som polisen tror användes vid rånet. Foto: Polisen
Rånare av Tempobutik
2 av 2
Polisen vänder sig till allmänheten för tips. Foto: Polisen

Polis och butiksägare söker uppgifter om Temporånaren

Vill se pengarna gå till någon som förtjänar dem
0:58 min

Nu släpper polisen bilder på den man som rånade Tempobutiken i Vimmerby. De riktar sig till allmänheten för att få in tips och nya spår att följa upp. Samtidigt går Tempoägaren ut med tipsbelöning.

Det var på kvällen den 6 oktober som en maskerad man kom in i Tempobutiken i Vimmerby beväpnad med en stor kökskniv. Mannen tvingade till sig en del pengar och gick sedan lugnt ut ur butiken.

Nu släpper polisen en bild från butikens övervakningskamera för att få fler uppslag i utredningen.

Vi har haft en del spår som vi har följt upp, säger Susanne Hafström utredare vid polisen i Västervik.

Polisen har gjort platsundersökning och förhört vittnen. De har också undersökt den kniv som hittade i området utanför butiken och som man tror var det vapen som rånaren använde.

Hoppas på tips

Den tekniska undersökningen av kniven har ännu inte gett något, men Susanne Hafström berättar att polisen fortfarande väntar på resultaten av undersökningen av en del teknisk bevisning.

Mannen som under hela rånet var maskerad var omkring 1,90 lång och kraftigt byggd. Han var klädd i svarta kläder. Nu hoppas polisen att någon ur allmänheten ska känna igen mannen och kunna lämna tips.

– Om någon har sett något, hört något om händelsen eller vet vem personen är så får de gärna höra av sig till polisen i Vimmerby eller Västervik på 11414, säger Susanne Hafström.

Belöning för bra tips

Tempoägaren Roger Jonsson går samtidigt ut med en belöning på 5000 kronor till den som kommer med betydande tips som kan få fast rånaren.

– De 5000 kronorna vill jag gärna se gå till någon som förtjänar det och inte till någon som anser sig ha rätten att ta dem, skriver Roger Jonsson på butikens Facebooksida.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".