Kalmar Tingsrätt
Häktningsförhandlingarna mot de båda männen hölls vid Kalmar tingsrätt. Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio

Män friade från misstankar om mordförsök – men en häktad

Försvarsadvokaten: "Inte risk för någons liv"
0:30 min

En 18-årig man i Färjestaden häktades i dag misstänkt för flera brott efter bråket utanför Ölands köpstad i Färjestaden under natten till i onsdags.

Åklagaren ville att mannen skulle häktas misstänkt för "försök till mord" – men tingsrätten häktade honom enbart misstänkt för de övriga punkterna: olaga hot, rån, två fall av misshandel och olaga frihetsberövande.

Frihetsberövandet ska ha inträffat samma natt som bråket utanför köpstaden.

En 17-årig man som också bor i Färjestaden friades också från misstankarna om försök till mord. Han släpptes på fri fot av Kalmar tingsrätt efter att ha suttit anhållen.

Han har använt våld som inte kan anses vara sådant att det kunde utgöra risk för någon annans liv. Man har ansett att det inte är försök till mord utan i så fall en misshandel.

17-åringen friades dessutom helt från misstankarna om en misshandel i maj.

Nu är han på sannolika skäl misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

Enligt åklagaren ska handlingarna har begåtts i Färjestaden på två olika platser, bland annat vid Ölands köpstad, under natten mot onsdag. 17-åringen nekar till brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".