Oskarshamn höll sig kvar i division 1 efter 1-1 hemma mot Qviding. Här firar man med publiken.
Oskarshamn höll sig kvar i division 1 efter 1-1 hemma mot Qviding. Här firar man med publiken. Foto: Viktor Andersson

Lagkaptenen frälste OAIK i ödesmötet

Oskarshamns lagkapten Eric Persson:Det är en oerhörd glädje och lättnad för oss
3:54 min

Det var en lättad Oskarshamnspublik, som efter 1-1 hemma mot Qviding, kunde pusta ut. Oskarshamns AIK spelar även nästa säsong i fotbollens division 1.

Det var ångestfyllt och ödesmättat när Oskarshamn efter många om och men höll sig kvar kvar i division 1 södra. Men det såg länge tungt ut och när Qvidings Arvin Shojaee stegade fram för att slå sin andra straff för dagen var det nog många Oskarshamnare som hade gett upp. 

Det var nämligen i ett läge där Oskarshamn just då låg på kvalplats och Peiman Eliassi sedan tidigare missat en straff för Oskarshamn. 

Då vände allt för hemmalaget.

Arvin Shojaee chippade sin straff i ribban och Oskarshamn kunde pusta ut för tillfället. Bara minuter senare nickade lagkapten Eric Persson in kvitteringen och ett lättnandes vrål hördes på Arena Oskarshamn. 

– När jag gjorde målet trodde jag att vi skulle behöva göra ett till men det räckte med ett kryss och det känns fantastiskt. 

Tuff säsong 

– Vi har krigat på hela säsongen, det har varit en tuff säsong men när det krävdes som mest så gick vi som grupp i halvtid och bestämde oss att - vi ska fan vara kvar här, avslutar Eric Persson. 

Conny Karlsson blev till sist den tränare som fick hålla kvar Oskarshamn men han avslöjade ingenting angående nästa säsong. 

– När vi bestämde att jag skulle komma hit, bestämde vi att klarar ut det här först och efter det får vi se vad som händer. Det finns ingenting klar, säger en samlad men ändå nöjd Conny Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".